Saturday, 23 August 2014

The Jenderams.

last week finally dapat chance..
untuk pergi melawat kawasan tanah..
yang telah dibeli secara beramai-ramai..
di area jenderam..
boleh refer sini..


tujuan perjumpaan kali ni adalah..
untuk membincangkan hala tuju tanah..
serta update berkenaan borang..
dan segala urusan dengan lawyer..
disamping pergi kait buah cempedak..
which tumbuh hasil tanaman..
yang dah ditinggalkan oleh owner yang terdahulu..



meeting + picnic dalam hutan..


at the moment masih penuh dengan hutan..
however at the same time..
bila diteliti, lokasi ni sangat menarik..
since terletak di antara putrajaya, bangi, cyberjaya, nilai..
and dijangka probably within..
3 to 5 years from now..
value tu akan meningkat dengan banyak..



beberapa group yang sempat hadir..


nasib baik la..
aku biasa masuk hutan sebelum ni..
tidak takde lah kekok sangat..
nak cantas semua dahan..
hayun parang kat ranting-ranting..
cari port untuk berasap..
halau nyamuk..
kata askar perang..
hahaha..



p/s:
kalau nak makan cempedak..
jemputlah ke kebun..
tapi jangan lupa bawa galah..
untuk dijolokkan..


Sekian.

Thursday, 21 August 2014

The Result Sem 1

result semester akhirnya keluar last week..
dan semestinya orang yang work hard cam aku ni..
akan sentiasa ternanti-nanti setelah sekian lamanya..
dan seperti yang telah diduga..
tak sia-sia usaha aku bertungkus lumus..
akhirnya membuahkan hasil..
aku tak tahu result orang lain macam mana..
tapi bagi aku result aku and lia.. 
dapat lulus semua subjek dan result dekan ni..
dah sangat bersyukur dah..

p/s:
lia kata dia tak sabar nak cari baju baru..
untuk nak pakai time hari anugerah dekan..
mengalahkan orang yang konvo kan..
yup..
i thought so too..

Sekian.