Thursday, 31 July 2014

Hari Raya 2014.

hari raya akhirnya tiba..
dengan sekelip mata je..
and this year..
we meet with the in laws..
dan aku yang baik hati ni..
memang saja mengalah..
untuk memastikan mood semua orang sentiasa happy..
plus nak lebih familiar..
lebih-lebih lagi sepupu-sepupu di sana..
since sangat susah untuk berkumpul dengan family di sana..
and takdak lah blur tak kenal sepupu sendiri dalam masa terdekat..


kalau ikut belah aku..
sedangkan dua pupu sebelah aku pun..
aku dah khatam banyak tahun..
apatah lagi sepupu..
and nasib baik gak aku tak balik penang ni..
bajet aku pun boleh cover untuk baby yang bakal tiba..
2-3 minggu lagi..


raya tahun ni..
nak kata tak meriah pun tak jugak actually..
since raya pertama and kedua..
orang datang rumah tak berenti-renti..
so macam sangat tak bosan lah..
plus dengan ada beberapa anak buah yang masih kecil..
sebagai penyeri majlis..
memang tak pernah sepi rumah ni..
ahaha..


the abang..


the angah..


the cik..


the dida and katang..


and there's us..


the familia.. atleast for now..


boncitnye..


selamat hari raya..


dan sebagai tambahan terakhir juga..
tahun ni gak aku saja nak bagi peluang.. 
untuk beraya di kuantan dulu..
sementara baby belum keluar untuk melihat dunia lagi..
and so nanti takda la rushing nak tempuh jem yang amat dasyat lagi..
pada tahun hadapan..
wuhuu..!


p/s:
actually aku steady je redah jem ni..
macam tak biasa je main jem kat KL..
chill sudinnn..


Sekian.


Wednesday, 16 July 2014

The End of First Sem

semester satu akhirnya berakhir..
which is 5 julai yang lepas..
nampak betapa lamanya aku nak mengupdate..
dan sesungguhnya..
kesengsaraan dan kepayahan yang seketika..
akhirnya berakhir untuk seketika..
dan hopefully sangat membuatkan hasil..
haha..



suasana di dewan exam.




ni baru lepas habis exam.



happy lepas habis menjawab exam.



budak-budak kelas.



tak berapa nak budak sangat la haha.




p/s:
result kalau tak berapa nak cantik..
rasa macam takda mood dah nak sambung..
adeh..

Sekian.

Wednesday, 2 July 2014

The Terawikh.

bulan ramadan..
bulan yang penuh dengan ganjaran yang pelbagai..
antara amalan yang paling obvious adalah solat terawikh..
istimewanya solat terawikh ni..
ia hanya ada pada bulan ramadan sahaja..

so tak salah rasanya kalau time ni..
orang ramai baru nak berpusu-pusu ke surau berhampiran..
kalau ada yang nak perli tu..
lantik pi la..
*positif sket ewahhh


but then bila semua pun pergi terawikh..

and bawak anak-anak kecil..
and tak jaga anak-anak kecil ni..
siap berlari-lari di tempat solat..
membuatkan aku rasa cam nak lempang je..
parents yang tak bertanggungjawab ni..
nak blamekan anak-anak kecil ni memang takla..
since they all ni pon belom mumaiyiz..
nasib baik aku kecik-kecik tak macam-macam..
dan harapnya dah ada anak nanti pun tak macam tu..
adehh..


and aku sememangnya waktu kecik dulu..
steady je buat solat 20 rakaat..
but then as the years goes by..

kurang ke 12 rakaat..
pastu ke 8 rakaat..
dan paling malas 2 rakaat..
bila la agaknya aku boleh diberi kekuatan..
untuk membuat amalan ni secara berlebihan..
teruk sangat dah ni..
adehh..


p/s:
nasib baik aku dah takda meeting malam..
atleast for now..

Sekian.