Friday, 31 January 2014

The Penang.

as told yesterday..
sesudah subuh kitorang bergerak..
which is pukul 7 pagi..
biasanya tak penah follow pon schedule plan ktorang..
but this time semua nampak lebih disiplin..
proud aku ngan semua orang sebab kita betolak exactly as planned..
hehehe..

ye memang jalan banyak kereta tadi..
but still..
takdela stress sgt..
sebab tak keseorangan driving..
cewa..
lia dan adik-adik tadi..
bawak relax dan penuh berhemah like always kot..
and yang paling penting sempat nak solat jumaat sekali.. :)

bagi aku kalau jem sebab orang ramai nak tengok accident..
itu normal kot..
cakap la kalau korang ternampak..
korang takkan slow down..
nak buat cane..
deal with it la..
rakyat malaysia rakyat yang perihatin..
in fact, bukan takat accident je..
even orang nak tukar tayar..
or even kencing tepi jalan pun..
so jangan la salah kan diri sendiri or orang ramai kalau ini semua terjadi..
cos this is all normal...
hahaha...
puiiiih..


rumah warisan nama diberi.. wah wahh.. nama diberi.. ada lagi ke orang sebut gituh.. hahaha..

Sekian.

Thursday, 30 January 2014

The Moratorium - Last Day Q4

seperti yang telah dinyatakan di atas..
arini adalah ari last untuk moratorium sebelum cuti raya cina bermula..
bole refer pada post ini bekenaan moratorium..

cewah tah ada kene mengena ke tak..
aku pun tak sure..

and so..
masa free aku pasni juga akan lebih terbatas..
dengan work order yang sudah ready utk UAT..
CRQ to be incharge next quarter..
new project coming in..

tapi yg besnya..
projek-projek tahun lepas..
semua da sampai ke pengujung..

yeaahh..!!

esok balik penang..
aduh malasnyee nak bertemu dengan highway dan jem cuti sekolah nin..
nak kene kemas baju lagi..
eh..
nasib baik ada orang tolong kemaskan..
kuikuikui.. :)

*smalam tbe-tbe rajin plak gi redeem kat 7-11..


ada 4 tin semuanya.. dah lia tak minum.. aku minum sorang-sorang je la kt rumah nih.. adoii..

Sekian.

Wednesday, 29 January 2014

Parsie is back! Mata is here! Apa lagu you mau?

pagi td tepat pkl345 aku dah set alarm awal-awal utk nk tgk game bola..
tak nak la set awal sgt sbb aku tak expect pun akan berlaku gol yg cepat..
so bila dgr alarm and da ready nk bersiap..
lia plak tiba-tiba terjaga and nak dok ajak bsembang plak..

adehh..

penatnyela mlayan makcik sorg ni..
da cam nak mlayan budak kecik tengah-tengah pagi ni..
nak soh biasa kan diri dgn situasi-situasi gini la kununnye..
mana tak nya..
930 malam dia da stat membongkang..
tu yang tengah-tengah awal pagi terjaga tuhh..

puuuuii...
hehhehe..

and so..
sebagai suami yg sentiasa mengalah..
aku pun teman je la lia..
sambil diiringi dgn bunyi jaringan gol alert kt phone..


anyhow..
walaupun tak dpt nak tengok..
tapi yang penting..

pagi tadi..
MU menang..
wuhhuu!
welcome En. Mata!


nothing else to say..
Sekian.


Tuesday, 28 January 2014

The Pay Day.

today is payday..
kalau lambat sgt kang..
cane nk celebrate raya cina..
nak bakar mercun lagi..
dgn nak tarian kuda ala-ala gangnam style lagi..
tahun ni sempena meraikan tahun kuda kan..?
adeh..


bulan ni yg pasti..
lia janji nk beli kasut baru kt aku since kasut yg aku pakai dah berusia lbh 3 tahun..
and nampak lusuh gilaa..
not sure lia je ke or semua perempuan pn akan sakit mata tgk kasut aku yg da season ni..
da tuh nak buat cane..
aku memang akan pakai something..
maybe sampai dah tak nampak rupa asal dia la kot..

aku pun takdelah rasa nak beli kasut baru sangat pun nih..
haihh..


orang korea pun tak pakai stokin kan?


banyaknyela nak pakai duit bulan ni..
byk nak travel bulan ni..
kene start berjimat dah..


anyway lunch td makan nasi mandi oiii...

hey..
lia mengidam ok..
saya yang menurut perintah..
hehehe..

Sekian.

Monday, 27 January 2014

The 9th week.

actually last week aku ada mention yg sepatotnya ktorg akan pergi scan baby pada week 10..
but then aku pun tak sure kenapa ktorang jadi eager sgt nak check awal-awal..
aku rasa maybe sebab ktorang terlalu nak membongkar misteri kembar tuhh..

hi budak.. :)

in the end, doc bagitau yg dalam tu sorang je dan bukan dua dan ke atas..
tu pun pas aku dah berkali-kali soh doc tu check betul-betul..
and rasanya sampai dia dah naik fedup melayan aku..
dia pun cakap la..
sekarang ni terlalu awal lagi nak detect benda tuh..
maybe bila dah 3 bulan boleh la check semula..
and so ini sekali lagi telah membuatkan misteri kembar itu tidak berakhir di sini sahaja..
bukan apa..
benda cani aku just nak kene well prepared physically and mentally..
so that takde la tekejut sangat masa hari kejadian nanti..
but again, i just want to remind that..
kembar atau tidak i am okay with anything..
hehehe..
terkolaps setiap kali memikirkan pasal kembar.. hehehe..

kalau mengikut ETA yang sebenar adalah 31 ogos..
tapi kalau mengikut saiz kantung, maybe dalam 15 ogos..
and if dia lahir 15 ogos, samalah dengan besday anak sedara aku yang sorang tuh..
memang save bajet la untuk celebration in future..
tapi kalau lia dapat hold sampai 31 ogos pon ok gak..
anak merdeka gituuu..
hehehe..

Sekian.

Sunday, 26 January 2014

Wedding Ejad

seriusly aku rasa nyesal tak tambah lauk kt kenduri wife ejad tadi..
kan da tgiang-ngiang lauk td..
aaahhh...
sedapnyee..!!!

lauk tadi memang best..
or is it aku da felt in love dengan masakan kampung / rewang..
i am not sure..
but for sure ini telah membuatkan aku menjadi lebih look forward untuk attend rewang yang akan datang..
kalau ada kelapangan..
huhuhu..
kami dengan housemate ejad.. and of cos mia..

and so,

buat ejad dan wahida..
semoga berbahagia sampai ke sorga.. :)


eh menyempat lagi lia.. hehehe..
Sekian.

Saturday, 25 January 2014

The Weekend.

weekend yg singkat kembali lagi..
and of cos..
definasi weekend utk aku is tidur sepanjang hariann...
dah cam definasi utk che wan la plak..
hihihi..

tapi seriusly dulu camtulaa..
aku bukannye keluar sgt..
berjimat kot..
kalau kua konfem2 la pakai duit..
and rasanya kalau reput aku ni kt bilik tu pun xde org sedar..
ahaha..

but then after kawen ni..
cita-cita aku utk hari-hari nk bgn tdo pkl1-2 ptg..
semuanya terbantut..
ini semua atas gangguan lia la ni..
adehh..
nampak muke aku tak senyum sebab tidur aku telah diganggu. adehh..

and so arini byk keluar berjalan dari makan kt ruma moksu / toksu..
sehingga laa singgah di kenduri-kendara jiran..
dan seterusnya ke malam..
nasib baik laa malam ni team pilihan aku..
selangor - x tunjuk live..
MU - da tersingkir awal..
so boleh la keluar berjalan dgn family utk seketika..
kalau x tu cam adehh beratnye la nk geraknye ni..

*sesungguhnya penulis tidak penah myesal dgn setiap jam yang diabeskan utk tdo.. atleast for now.. :)

Sekian.


Friday, 24 January 2014

The Jumaat!

jumaat akhirnya tiba lagi..
iyahh..
iyahh..
iyahh..
*excaited style lia..


ari yg biasanya dimulakan dgn masuk ofis and meeting pkl 10-1030..
check-check email..
kick in hours utk clarity..
sedar-sedar dah lunch time..


ari jumaat laa ari paling best sebab rasa cm kejap and rehat lame gilee..
kalau ari lain rehat 2 jam..
ari jumaat 2 jam setgh..

kadang-kadang 3 jam..
serius rs cam lg mlampau dr org kije kerajaan..

tapi kan da rehat dia camtu..
nak buat cane..
kalau tak suke..
bole la cari kije lain..
bak kata menteri..

adehh..

anyway..
part g ofis tu apply kalau boss ada kt ofis laa..
kalau tak..
alahai..
jumaat kot..
ofis amende..
work from home sudeyy..


*selamat melaksanakan amalan sunat di hari jumaat! :)

Sekian.

Thursday, 23 January 2014

Birthday Muhsin

so semalam adalah besday muhsin..
seronok betul dia ehh..
kalau tak tuh..
kemurungan je sepanjang ari..
ahaha..

sebagai rakyat yg marhaen..
aku beli komik jela sbg kempen mgalak kanak2 ni membaca..
ewah!
lawak kampus friend edition sempena menyambut 10th anniversary kot..

ok merepek..
nothing interesting about that..
aku beli sbb aku nak baca je..
tu yg dgn tanda harga pun x buang lg tuh..
hahaha..


muhsin akhirnya sudah mencapai angka 2 digit.. *11 tahun..

so muhsin sgt happy..
besday kanak-kanak biasalah..
hehehe..
anyway..

hope that he'll go to school like normal kid would do after this..
.. and be a good boy..

Sekian.





Wednesday, 22 January 2014

Farewell Xien.

kat ofis kami ada farewell party time lunch arini..
yang paling bestnye..
serius tak kenal sapa orang yg nak blah ni..
hahhaha..
cam kelakar je..
bersungguh-sungguh diorang ni nak celebrate..
padahal takde la slalu nampak kat ofis sangat orangnye pun..



who is this guy?

anyway..
atleast ktorang bayar kot..
takdela makan free jekk..
well actually lia yang bayarkan..
nasib baik lia yang tolong amikkan gak makanan ni..
so thanks lia.. :)

*lecehnye meeting time lunch.. lapaaqq gila kot..

Sekian.


Tuesday, 21 January 2014

The 8th week.

hari isnin (semalam) adalah genap week 8 of pregnancy..
perut lia dah nampak sedikit buncit..
yee aku lagi buncit..
tapi seriusly la..
aku syak kembar ni..
nak scan katanya nak tunggu week 10..
aku just nak buktikan yg aku betul je..
tu je..
sebab..
prediction aku..
tak pernah silap..
cewah..
hehehe..
estimate size utk 8 weeks. katanya.


actually tak kesah pun..

sorang.. dua.. or tiga orang pun..
lelaki or perempuan ke..
yang penting dia dalam keadaan sihat sejahtera :)


*thanks lia sebab tak macam-macam dah waktu pagi! hehehe..

Sekian.

Monday, 20 January 2014

The Wedding Invitation.

ye aku sudah berkahwin utk sebulan lebih..
but then since banjir pada disember yg lepas, kenduri blah kuantan tak dpt nak dijalankan..
so, kita teruskan la gak utk cari tarikh yg baru sebagai penganti tarikh last time..

without further ado, kami sekali lagi ingin menjemput semua ke majlis walimatulurus buat yg berkelapangan..

kad ada pada family lia.

tarikh: 8 feb 2014
tempat: rumah lia, kuantan.

doakan semoga kami kekal bahagia sampai ke sorga.. woahh!
*kene rewang lagi aku ni. adoiiihh..
hehehe..

*ngantuknye arini. dah la MU kalah lagi semalam. ceit!

Sekian.

Sunday, 19 January 2014

The Bulus.

I cant believe i m writing this..
1st time aku cabut / dicabut.. bulu ketiak org adalah after kaweenn..
makin pelik la gelagat suami isteri ni oii..
however bole tahan nikmat gakla aktiviti ni..
hahaha..

buat aktiviti ni disamping nikmat..
bole tahan betakung gak air mata ni mengalir kepedihan..
plus betul-betul menguji kesabarann jiwa dan raga gak..


satu helai..
dua helai..
tiga helai..
empat helai..
lima helai..


...
...
...


jijik gila post aku ni oihh..
aktiviti apee laa yg kau ajar kt aku ni cik Lia oiii..
hahaha..

hadoiii...

Sekian.

Saturday, 18 January 2014

The Coklat kek.

"coklat kek.. coklat kek..
hanya sesuap coklat dibibir..
terukir..
aku terfikir-fikir.."
"dah-dah la tu nyanyi lagu tu, nnt saya beli la coklat kek tuh.."

pagi.. 
petang..
siang.. 
malam..
dalam kereta..
dalam bilik..
dalam ofis..

menyanyi lagu tu sokmo..apa semua ni dato fazley??

tolonglah hentikan penderitaan ni dgn segera..

*coklat kek ni bole tahan lagi, nak bg berenti carik coklat kek. kalau dok malam-malam tiba-tiba havoc-havoc menatang apa ni? aahhhh!! hehehehe...

Sekian.

Friday, 17 January 2014

The Thaipussam.

arini cuti umum thaipussam..
bgn lmbt cam ari-ari cuti..

adoi peningnye palo den bgn lmbt..
nak kua pun malas sgt..

plus memandangkan arini ari jumaat..
silalah potong kuku..

saya dah potong kuku..
lia dah potong kuku..
anda bila lagi?

hehehe..

selamat bercuti.
*malam ni ada UAT, lecehnya.. aku baru nak bergelak layan maharaja lawak.. adeh.
**ingat nak g genting, tapi bila pikir balik terpaksa menghala ke MRR2 dan bakal tempoh jem sempena thaipussam, so sambung tdo balik la.. zzz..

Sekian.

Thursday, 16 January 2014

The Escape Room.

so arini ktorg ada teambuilding main escape room dkt the curve..


nak kata payah, tak gak sebab bjaya sekali cube je..
nak kata puas, tak gak sbb main kejap je dah menang..
nak kata harga berpatutan, tak gak utk sorg rm38..


atleast pas da lepas satu stage tu bagi la kita move ke next stage ke bilik seterusnya ke..
seronokla sket..
hehehe..

1st time main. power gilee team kite weyyy!

cam biasa laa aku yg power mustilah sentiasa menang..
lia kurang bernasib baik, maybe sbb x larat kendong budak dlm perot..

bersabarla k sayang :)

walaopon kalah, lia tetap maintain menawan.. awww~~



Sekian.

Wednesday, 15 January 2014

The Bracket

so semalam maulidur rasul and aku byk abeskan masa kt rumah dgn pasang bracket utk tv kt ruang tamu rumah ni..
plannya nk pasang kt rumah sendiri tp since ruma sdiri pon nampak samar2 je..
in the end, pasang kt ruma parent jelah..

adoiilaa..

kedudukan tv kene ubah bg mgelakkan budak2 cani dok dkt dgn tv. 

aku bukanlah org yg rajin sgt kalau bab-bab buat keje cani tp since da janji ngn umi..
so kene laa taat..
syurga kottt.. bersungguh la sket!


bersepah abeh ruang tamu sepanjang ari. adehh

lama gak aku buat kerja mulia ni..
dari pkl 10 sampai 5 lbh..
da cam working hour lia kat ofis ari-ari jee..
hehehehe..
ala lama sgt pun bkn apa..
nak bagi drill tuu cool down sket..
panas sokmo.. ahaha


hebat gak aku ni.. hehehe..

result dia in the end.... macam wow!!

hahaha...
however disebalik belakang tv tu xyah kira la bertapa byknye lobang da dinding ni ditebok aku..
yg penting benda nyee melekat kt dinding..
cam lain mcm jek bunyinyee..


ala 1st time buat nk expect apa..
org 1st time buat kek pon x semestinya hari ni trus rasa best..
maybe ke 5..6.. or maybe 9 kali punya cubaan baru la kek tu rasa bes.

ok ok aku da dpt rasakan mcm post ni mcm makin pjg and stat jd x bes.

Sekian.

Tuesday, 14 January 2014

The Maulidur Rasul.

ramai dikalangan kita org islam mengaku syg dan kasih kpd rasul kita, Muhammad SAW..
namun siapakah dia yg benar-benar yakin dgn sunnah nabi ini mampu mberi kejayaan dunia dan akhirat kpd kita..

lebih hebat lg, siapakah dia yg benar-benar berani utk melaksanakannya..
macam mana kita bole kata kita yakin dgn sunnah nabi sedangkan setiap apa yg nabi buat kita nk persoalkan..?

teguran ni lebih kpd aku sendiri yg masih byk lagi tidak berupaya utk melaksanakan sunnah nabi..
adehh..


Salam Maulidur Rasul.

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ



Sekian.

Monday, 13 January 2014

Letter from Dell

So last week dpt surat dari Dell.
excited pny psl siap post airmail dari Round Rock tuuu..



surat amende tah.

alih-alih sekali bukak tgk..



...




amendee ni...
..natang sungguh!


poster je..? wtf..?

bg la cheque ke.. 

voucher ke.. 
kecewa la cani..

benda-benda gini la yang depa mbaziaq sampai dok buat jadi cut cost.
hahahahadoiiiilaa..!


*spoiler utk budak-budak ofis. heh.

Sekian.


Sunday, 12 January 2014

The Mahallah Maryam

pagi-pagi da g hantar si asiyah ni g daftar masuk UIA gombak..
mengganggu masa tdo aku je..
tapi disebabkan aku seorg family man..
aku gagahkan diri gak utk bgn.. mandi.. siap and pi hantaq dia..


view dari tingkap bilik gadis-gadis.. wuhhuuu!!!


macam biasa la..
lia musti la ada sama..
mana taknya..
dibelakang setiap lelaki yg berjaya pasti ada seorg isteri..
ewahh..


sekejap je masa belalu..
dulu rasa cam budak kecik je asiyah ni..
sedar-sedar dah masuk foundation da ni..
alahaii...


*sok da kerja.. ala rs cam kejap jee cuti.. pastu keje sehari.. pastu cuti maulidur rasul plak.. payahnyee la haii ada blobang-lobang cuti ni..

Sekian.

Saturday, 11 January 2014

The Bukit Segambut.

Bukit Segambut adalah tempat aku mnghabiskan zaman membesar di bangku sekolah rendah..
Yes.. Bukit Segambut tuh yg dekat ngn rumah Anwar Ibrahim ..
hehhhe...

Penulis adalah lelaki yang paling comel.. hehehe..

kat sini la dulu kecik-kecik balik sekolah agama sama2 ngn Mayam and Timah..
kene kejar anjing sama-sama..
kene kejar monyet sama-sama..
ponteng sekolah agama sama-sama..
haih..
rindu plak saat-saat tuh..



Rumah TokNora yang dah dicat semula.

arini 1st time bawak Lia ke sini makan-makan kat rumah TokNora..
dulu sini penuh ngn pokok-pokok getah..
sekarang penuh dgn bangunan-bangunan tinggi..

sian Lia nampak x larat je all the way arini..
bersabarlah k sayang..



Sekian.

Friday, 10 January 2014

The PU

Abes da pun pencetus ummah ni..
layan gak rancangan realiti cani..
ada la gak pengisian d mlm jumaat ni..


tahniah kt ASTRO.
Peserta pilihan kot.. since dia tegas dan lantang dalam berdakwah. Steady la mamu!
hehehehe...

actually malam td tak sempat nak tgk sampai abes pn sbb ada meeting sampai 11-12..
ganggu btul la masa tdo cani..
malam jumaat plak tuh..
emmm..
takpela..
aku akan cover balik masa tdo aku tuh malam ni la camtuhhh.. 
hehehehe..

nyogin-nyogin jugeee...
dahh..
dahh..
habess..

*eh lia kalau penonton pilihan di studio bg ke Ashraf Muslim bole ke? hehehehe

Sekian.

Thursday, 9 January 2014

The Yeekks.

Fasa morning sickness sudah pun bermula..
seingat aku xpernah plak aku berjanji utk merelakan diri aku turut sama merasai kpayahan ini..
owhh kepenatannyeee..


time-time ni aku pn turut da stat trima tempias loya-loya..
batuk-batuk..
pening-pening..
sakit lutut.. *sakit lutut simpton kan?
berselera makan lebih.. *itu ok je. xd masalah..

malas-malas..


sian Lia walaupun tak bermaya namun masih berupaya utk tersenyum.

okay.. aku tipu..
aku sendiri tak sanggup nak merasai kepedihan seketika ini..
dan aku percaya disebabkan ini jugalah darjat dan kedudukan seorang ibu itu tinggi di sisi Allah SWT..

bersabarlah k wahai sayang..  :)

Sekian.


Wednesday, 8 January 2014

The Coincidence.

Baru je beberapa ari sblum ni post pasal Lia makeup aritu utk kenduri cam artis..
tibe-tibe artis mengamuk truihh.. 
what a coincidence..
dah cam blog artis pulak..
adoiillaaa..


petikan dari sinar harian.

Sumber asal: http://www.sinarharian.com.my/kahwin-shila-amzah-meletup-1.237806

*Okay malas dah compare ngn artis.. hehehehe..

Sekian.

Tuesday, 7 January 2014

Wedding Begon

Ini last weekend punya cerghitaa..
dok elok2 la ye Begoon..

Amboiii luasnyeee dahi aku.. yeekk!

*simpton-simpton malas nak menulis sebenarnya ni. hadoii..

Sekian.


Monday, 6 January 2014

The Monthsary

harini genap sebulan aku bnikah ngn Lia..
so far everything seems ok..
rasa cm da lame jekk..
padahal baru sbulan..
myb yg lama tu since rasa cam byk sgt buat bende bsamee sgt kot lately ni..
hadoii...


aku rasa Lia pun x ingat dah kot ni..
hehehe..
tapi xleh la nak salahkan dia..
dia tgh berbdn dua kot noww..
ada lg bende lbh penting dia kene amek taauu..
hehehe..


Semoga semunya selamat.. :)


gamba baru amik tadi... haaaa hehehehe


Sekian.


Sunday, 5 January 2014

The karaoke.

semua pun bebas utk menyanyi..
merdu atau tidak..
lunak atau sumbang..
tiada sebarang halangan..

tiada juri..
tiada hadiah utama..
tiada undian SMS..
tiada penyingkiran..


So.. 
jgn la malu dan segan.. 
eeeeeewaahh....!

Hanis angkat jari ape tuuuu? hehehehe 
*di sudut kanan adalah 1/5 drpd muke Lia hehehehe.


Sekian.


Saturday, 4 January 2014

The Makeup.

Jangan main-main dgn makeup ni..
Aku pun mula-mula cam tak caya gak..
Hebat betul makeup ni yee.. jadi artis terus haa...
hehehehe....



Anyway, this is just a quick post to make her smile.

*siap ada like dari kak fizah tuh hahaha

Sekian.



Friday, 3 January 2014

The Boss

Kalau rasa cam nak pindah kerja..
pindah lah sbb kt tmpt tu offer opportunity yg lebih baik..
kalau setakat nk pindah sbb tak puas ati dgn boss sgtlah x berbaloi..
yg ruginya kau.. bukannya boss tu.. nak kene start dari bawah semula..



Boss aku utk first job ni adalah seorg cina..
Maybe rezeki aku jumpe dgn boss yg kewl ni..
tu yg tak rasa nk pindah lg ni..

Phoo buat muka hahaha *gambar hiasan dgn boss.

Maybe kalau nak pindah pun after performance review kot.. eh...
tapi apa-apa pun dgn boss ni, always make their life's easier...
barulah dia akan backup kau kalau bdepan issue dgn customer...
hehehe...

Salam Jumaat.

Sekian.

Thursday, 2 January 2014

The Alms.

Adakalanya sewaktu kita tgh lepak / makan malam di warung-warung, kedai mamak di tepi jalan misalnya...
kita sering ditegur dgn org mintak sedekah yg terdiri drpd orang buta or budak sekolah agama..

Semua orang pun sedia maklum yg mereka ni sindikit menipu je..
tapi pernah tak kita bertanya mengapa Allah masih nk hantar diorang jumpe kite time tuuuu gak.. 

Bila dicompare berapa byk je yg kita dah sedekah dalam sehari.. seminggu.. sebulan..
maybe tu petanda kita ni masih kurang bersedekah..
adehhh..


asri dgn bdk apprentice Penang (tak ingat name dah.) *gambar hiasan.

Senyum itu sedekah.. *tiba-tiba.

Sekian.





Wednesday, 1 January 2014

The 2014.

Tahun baru dah pun tiba..
dan seperti hari-hari cuti umum yang biasa aku pon baru bgn tdo..
tdo aku diganggu byk kali kot pagi ni..
hehehe..
adehh...
ok. habes.


Lia dan fireworks.

Kebetulan jalan-jalan jap malam smalam but then nampak fireworks ni so cam singgah jap tepi jalan.

Gambar Lia amek shaking sbb terlebih eksaited sgt. kuikuikui.

Happy new year.

*sambung tdo balik.

Sekian.