Friday, 23 May 2014

The 25th Week.

for the past 2 weeks..
i had been waking up early..
untuk menjalankan tanggungjawab aku..
menghantar muhsin ke sekolah di awal pagi..
since umi outstation..
and to be honest..
it is not an easy job for me..
yang selalu bangun lewat..
sebelum melakukan kerja harian..
dan habits yang suka tidur lepas solat subuh..

kadang-kadang aku wonder..
maybe sebab ini jugaklah..
rezeki aku kurang perform..
since tidur selepas subuh..
sering dikaitkan mewarisi kepapaan..
ala..
bukan mewarisi sifat bapa..
dia cenderung ke arah kurang kerterbukaan..
terhadap pintu-pintu rezeki..
which bila aku check balik pada diri ini..
memang sangat benar..
mungkin kebetulan..
tapi bila check balik..
lebih banyak buruknya dari baiknya..
aku rasa tang baik tu..
just part kepuasan tidur lebih masa je..
that's all..

anyway..
thanks to lia..
yang selalu kejut aku bangun awal..
actually selama ni pun..
dia la yang selalu bangun awal ni..
unless ada la something wrong yang aku buat..
which is memang aku tak pernah buat salah pun..
then dia akan tunjuk tanda protes..
dengan membiarkan aku hanyut..
sampai aku terpaksa solat subuh..
around seven..
which is not kewl at all..

and yes..
twenty five weeks of pregnancy..
telah berlalu begitu pantas sekali..
and tanpa aku sendiri sedar..
masa memang tak pernah menunggu kita..
obviously..
dengan perubahan fizikal yang drastik ini..
telah membuatkan aku..
terpaksa menjadi a good listener..
dengan segala keluh kesah..
yang sedang dialaminya..

dan yakinlah..
bahawa semua ini bukanlah suatu azab penyeksaan..
bahkan suatu ujian dan proses..
menghapuskan dosa..
yang perlu dilalui..
ia bukanlah suatu penyakit..
bahkan suatu rahmat dan nikmat..
yang dikurniakan oleh Allah SWT..
sebelum mendapat title seorang ibu..
dan seterusnya..
menempatkan syurga bagi anak-anak ini..
di bawah tapak kakimu..
ewah..
betul ke ayat aku ni..

p/s:
just nak update..
sebab minggu ni tak update langsung..
banyaknya kerja..
adehh..

Sekian.

Friday, 16 May 2014

Birthday Lia.

last sunday..
during mother's day..
was lia's birthday..
at the moment..
kami dekat bentong..
and semua orang pun ada program masing-masing..



dengan abang sibuk dengan ikrar taat setia dengan sultan pahang..
akak sibuk baru pas bersalinkan amir..
mak sibuk dengan kaki bengkak lepas tergelincir..
cik sibuk dengan projek zombie run..
kak ida sibuk dengan anak-anak..
lia sibuk dengan usap perut besarnya..
dan aku..
sibuk membuat kira-kira dengan akaun simpanan..

there wasn't much to do..
tapi untuk fulfill keinginan lia..
untuk nak jumpa mak dia..
sure why not..
bukan selalu pun..



anyway..
happy belated birthday..
semoga menjadi seorang..
anak..
isteri..
dan seterusnya ibu..
yang taat perintah Allah..
rasul dan suami..



kawtim dengan taukey untuk best price..


happy belated birthday.. * gambar lama


p/s:
still busy..
ahh..!

Sekian.

Tuesday, 13 May 2014

The Mother's Day.

umi..
ibu..
mak..
bonda..
mummy..
mama..
mom..
walidah..
amma..


those are the nicknames..

with the same meaning..
same rank..
heheee..


every mom is special..

and same goes to my umi..
who had been wonderful to me..
for each second..
for each moment..



setia disisi..




ignore ijah.. hehehe..


people say..
behind every great/successful man.. 
there stands a woman..
a mother.. 
is one of those woman..
included..


thanks for being there..

p/s:
lama tak update sebab terlalu busy..

Sekian.

Wednesday, 7 May 2014

The One We Won 3-1 Against Hull City.

actually aku tak tengok pun..
aku ingatkan pagi ni..
rupanya malam ni game manchester city..
damn..
but anyway..
semalam telah berlangsungnya..
game di antara manchester united dengan hull city..
dengan berkesudahan 3-1..

silap tengok timing la pulak..

gol-gol manchester united pada pagi tadi..
telah dijaringkan oleh..
james wilson..
dan van parsie..
manakala bagi hull city..
dijaringkan oleh..
matt fryatt..


goals highlights..!


dan pada pagi tadi juga..
telah menyaksikan..
perlawanan terakhir buat vidic..
sebagai pemain manchester united..
di old trafford..
you will be missed..!


vidic's interview..!

januzaj our man of the match..





Sekian.

Sunday, 4 May 2014

The Birthday.

today is not my birthday..
but anyway celebrate gak..
since lia nak tolong celebratekan..
aku layankan jelah..
aku rasa sekarang macam takdalah leceh sangat..
nak buat barbecue ni..
so next time kalau nak buat makan-makan..
untuk nak ajak orang datang..
bakar ayam..
sosej..
bihun..
dah cukup sangat nih..
tapi apa-apa pun..
tertakluk pada tahap kerajinan jugak..
adeh..


nasib baik aku bangun awal and start awal..


banyak membantu jugak muhsin ni..



aku pun tak sure apa yang seronok sangatnye tahh..


orang paling semangat ada di..


cheesecake yang best..!


celebrate last minit..
so malas nak ajak semua orang..
nak buat makan biasa-biasa je pun..
family and friends..
thanks for coming..

link video instagram zia: 
http://instagram.com/p/nkIy-huqwD/

p/s:
cepat sangat masa berlalu..
dah 26 tahun pun aku ni..
next week lia pulak 26 tahun..
adehh..

Sekian.

Friday, 2 May 2014

The Cameron Highland.

it was on wednesday actually..
the day we went there..
a bit sad we could not stay long..
not even get a chance to buy..
strawberry and minum teh pun dekat situ..
even worse..
dah check in hotel..
tapi tak sempat nak buat apa-apa pun..
since kene patah balik to attend funeral..
adehh..


anyway..
we did get the chance..
to visit the tea plantations..
it had a nice view..


the tea plantation..


nak turun bawah sana tapi sian kat lia tak larat..


dah suruh bawak sweater tak mau..


aku gak yang terpaksa menahan kesejukan ohhh..


cubaan bermain dengan lighting hehehe..



sejuk brrr...


dalam ladang teh..


aku pun nak masuk ladang teh gakk..



dua-dua sekali pun masuk heehuu..


kami ke sana pagi tu..
melalui highway dari gombak..
dan akan melalui exit bentong..
dan seterusnya segala macam felda.. 
along the way..
and bila on the way nak balik..
kami ikut laluan ke tapah..
which is jalan yang dikatakan bersimpang siur..
relax je aku redah malam-malam..
tanpa rasa gentar pun..
dan seterusnya akan tembus ke highway plus..


p/s:
anyway..
maybe some other time..
boleh la datang sini lagi..
maybe pergi kutip strawberry.. 
dengan baby ke..
hehehe..

Sekian.