Tuesday, 31 December 2013

The End of 2013

2013 sudah menghampiri ke penghujung...

Takde apa nak dikatakan pon sebenarnye...

Just nk tuju lagu yg buat Lia teruja sgt.. hehehe :)


"ku terimaaaa walau sakit hatiiii " 
hehehe :)

*Yes. yang kanan tu adalah Sofi Jikan. 
** Sewaktu di Pantai Jimbaran, 2013.

Sekian.

Monday, 30 December 2013

The Feedback Review

Telah tiba dipenghujung tahun di mana review perlu di buat bagi staf-staf di ofis utk performance review yg bakal menjelang beberapa bulan lagi..
Aku selaku orang yg suka bagi review baik-baik dah start dpt request bukan2 dari mereka..




Kemas kan review aku.. haa..

Bosannya review orang ni.. 
Sangkut abes kerja-kerja aku takleh nak start bila da buat kerja mereka cerita ni
Hadoooiii..

Takpelah asalkan bukan dpt request game bukan-bukan kat FB tu sudah la ye..
*tiba-tiba rasa rindu la plak nak spam kan FB notification dgn game-game tahpape kt orang haha

Sekian.

Sunday, 29 December 2013

The UPT

Akronim utk Urine Pregnancy Test.

So dgn bahasa mudahnya pas test kencing tuh result akan keluar..
1 line: tak mgandung.
2 line: mgandung.
3 line: utk pekida. ok x kelakar..


Tu je nak cakap.. hoyeaahh!! :)

Sekian.

Saturday, 28 December 2013

The Shopping.

Biarlah perempuan itu budak, remaja, dewasa, hatta tua sekali pun.. kalau dah nama perempuan.. beli belah itu perkara yg tak dpt nk dipisahkan.


"Shopping makes a women alive."

Teringat aku time nak beli souvenior rituh.. sepanjang dlm kereta dok tesengguk-sengguk je Lia ni... elok da sampai kedai terus segar.. mcm baru pas makan kacang dewa.. bertenaga berjalan bejam-jam trus..
Ini bukanlah perkara yg tidak elok, bahkan sumtin good since boleh melakukan senaman ringan yg sihat.*nampak macam mana penulis playsafe dgn penulisannya.

Mungkin itu adalah sebahagian drpd keistimewaan seorg perempuan..
hebat kan mereka? :)


**kacang dewa adalah kacang yg mampu memberi tenaga tambahan kpd seseorg yg sudah nyawa2 ikan. itu adalah menurut komik dragonball.

Sekian.

Friday, 27 December 2013

The 1st Cook

Arini 1st time.. actually 2nd time aku makan masakan Lia..
But still 1st time gak la masakannya kalau nak dikira di tempat kelahirannya hehehe..
1st time tu adalah megi ayam so takkan nak kira gak kehkehkeh..

Anyway macam2 gak masakan yg ada.. ikan bawal merah, singgang, ayam goreng, sayur goreng and of cos nasi putih ngn air oren. Lia sempat masak sayur goreng ngn air oren je tadi tu yg lama kat dapur tuh..

hahahaha..

Serius sedap.. tambah 2 kali kott haaaa... hahaha


Look forward sgt utk makan sayur goreng + air oren ni lagi :)


*Atas sebab-sebab peribadi, gambar masakan tak dapat nak disiarkan bg mgelakkan penulis ditarik telinga.


Sekian.

Thursday, 26 December 2013

The Solemnization.

"Perkara yang paling penting dalam sesebuah perkahwinan adalah kerjasama dan kesabaran yg tinggi."
Itulah perkara yg selalu aku pesan kt diri sendiri nih. 

Arini je genap 20 ari ktorang bernikah, bererti 20 ari jugak lah aku ni bg kerjasama dan bersabar dgn Lia.. hehehehe

Kerek gile muka aku pas akad nikah tapi apa-apa pun yg penting, sekali lafaz je hookaay!

Sekian.


Tuesday, 24 December 2013

Christmas Eve.

Memandangkan esok cuti dan Lia plak masih malas penyegan utk memasak di rumah mertua...
malam ni ktorg keluar makan macam gaji baru masuk je ptg td :p

Harini rasa cam lama gile kt ofis sbb takde keje and busy blakon busy. Ramai org da stat cuti..
Kak Fiza yg janji nk bwk nasi lemak kerang pon tbe2 demam xdtg..
Sayeed sibuk dgn nk buat loan rumah.. Ihsan mmg cam biasa la utubeee je kerjanya..
Dgn hujan sepanjang pagi td.. hadoihh berat je mata ni.. parking pon byk kosong kt ofis td ni.

Pas makan ni membongkang la nampaknya.. Nak kua malam, Lia ni pkl11 dah terkolaps..
Adeehhh..
Terpaksa la teman makcik sorang tuu..
Hehehe..

Happy Natal!

Sekian.

The 1st post

Memandangkan sekarang ni musim moratarium, banyak kerja tak dapat nak diteruskan. Dan aku pon membuangkan masa aku utk buat ni.

lets-try-something-new-daytobeyou-com1

Sekian.